WELCOME TO KONE!

Are you interested in KONE as a corporate business or a career opportunity?

Corporate site

Would you like to find out more about the solutions available in your area, including the local contact information, on your respective KONE website?

Your suggested website is

We couldn't determinde a local website for you

Go to your suggested website

Back to top

Miksi valita meidät hissin jälkiasennushankkeeseen

Uuden hissin asentaminen käy itse asiassa sujuvammin kuin monet muut peruskorjaushankkeet. Teemme joka vuosi tuhansia hissin jälkiasennuksia ympäri maailmaa – nopeasti ja sujuvasti sekä asukkaille ja vierailijoille mahdollisimman vähän häiriötä aiheuttavasti. Jokainen kohde on omanlaisensa, joten räätälöimme aina ratkaisun, joka sopii asukkaiden käyttötarpeisiin ja rakennuksen arkkitehtuuriin.

HISSIN JÄLKIASENNUS NOSTAA KIINTEISTÖN ARVOA

Jälkiasennettu hissi kasvattaa kiinteistön arvoa, tekee talosta kiinnostavamman mahdollisten ostajien ja vuokralaisten kannalta, ja parantaa esteettömyyttä.

HISSI PARANTAA ELÄMÄNLAATUA

Hissin ansiosta liikkuminen rakennuksessa on turvallista. Iäkkäät asukkaat voivat asua kotonaan pidempään, ja kaikki pääsevät liikkumaan sujuvasti myös kantamusten, lastenvaunujen tai lemmikin kanssa.

KONE ON LUOTETTAVA KUMPPANI

On järkevää valita kokenut kumppani, joka pystyy toimittamaan hyvin valmistellun suunnitelman. Uusi hissi asennetaan sujuvasti ja ajallaan, hinta pysyy kustannusarvion mukaisena. Testauksen ja luovutuksen jälkeen voimme suositella tarpeidesi mukaisia palveluita.

Puuttuuko talostanne hissi?

ARA voi tukea jälkiasennushissiprojektiasi kustantamalla jopa 45% hissin rakennuskuluista.

Jälkiasennushissimme

Tuote
Kuvaus
Nopeus
Nostokorkeus (enintään)
Kuorma (enintään)
Henkilömäärä (enintään)
Hissien määrä ryhmässä (enintään)
KONE MonoSpace® 500Konehuoneeton hissi uusiin rakennuksiin, hissin uusimiseen ja hissittömiin taloihin. Soveltuu asuintaloihin, liikekiinteistöihin ja julkisiin tiloihin.1,75 m/s
70 m
1 150 kg
15
4
KONE ProSpace™Tilatehokas hissi hissittömiin asuintaloihin0,60 m/s
30 m
675 kg
9
1

Kiinteistö ansaitsee arvoisensa hissin

Hissin jälkiasentaminen arvotaloon

Arvotaloratkaisuissamme kuilu ja hissikori on räätälöitävissä luonnolliseksi osaksi arvokiinteistön porrashuoneen kokonaisilmettä. Saatavana on erilaisia lisävarusteita:

 • Porraskäytävän käsikaiteiden räätälöinti
 • Räätälöity korin valaistus
 • Lattia- ja seinämateriaalit
 • Puupeilikuviot korin sisälle
 • Korin ikkuna
 • Puupenkki (ei läpimentävään koriin)
 • Korin katon suojalaitteiden sivusuojat
 • Korin oven maalaus
 • Tason ovien ovipumppujen maalaus

JOKAINEN KOTI ANSAITSEE HISSIN

Hissin jälkiasentaminen – vaiheittainen opas

Suunnittelemme ja sovitamme yhteen koko asennusprosessin, ja hankkeeseen paneutunut projektipäällikkö varmistaa, että kaikki valmistuu ajallaan ja kustannusarvion mukaisesti.

Päätöksenteko

Hanki ensin tietoa rakennukseen sopivista ratkaisuista, tarvittavista luvista sekä saatavilla olevista hissiavustuksista, ja tee niiden pohjalta karkea arvio hankkeen kuluista. Saat meiltä apua tähän.

Rahoitus

Seuraavaksi on aika miettiä, miten hanke rahoitetaan, kuinka suuri osa kuluista voidaan kattaa avustuksilla ja miten kulut jaetaan asukkaiden kesken.

Suunnittelu

Määrittelemme asennuspaikan, laadimme tarvittavat piirustukset, suunnittelemme hissin sisustuksen ja varmistamme, että kaikki tarvittavat luvat on saatu.

Rakentaminen

Tähän vaiheeseen kuuluvat työmaan valmistelu, hissikuilun ja hissin asentaminen sekä loppusiivous. Ennen hissin luovuttamista teemme sille ajomukavuusmittauksen.

Kunnossapito

Ennakoiva kunnossapitomme pitää hissin toiminnassa luotettavasti sen koko elinkaaren ajan. Jos ongelmia ilmenee, osaavat paikalliset asentajamme hoitavat hissin taas käyttökuntoon mahdollisimman nopeasti.

Taloosi sopiva hissi - ryhdytään toimeen!

Sijoituspaikan valinta

Voimme asentaa hissin lähes minkälaiseen rakennukseen tahansa. Portaikon koko ja muoto määrittävät sen, asennetaanko hissi rakennuksen sisä- vai ulkopuolelle.
Hissi voidaan sijoittaa:

 • porraskuilun sisäpuolelle siten, että portaat ovat hissin molemmin puolin
 • keskelle portaikkoa
 • korvaamaan osan portaikosta, jota jatketaan rakennuksen ulkopuolelle
 • talon ulkoseinään rakennettavaan hissikuiluun. Hissikuilu kootaan muualla ja nostetaan sitten paikoilleen, mikä voi säästää aikaa ja rahaa.

Tyylin valinta

Voimme luoda minkä tahansa rakennuksen sisustukseen ja arkkitehtuuriin sopivan ratkaisun. Voit valita hissikuiluun pintamateriaalin, joka sopii sekä talon sisustukseen että hissikorin seinä- ja lattiamateriaaleihin.

Rahoituksen järjestäminen

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta (ARA) voi hakea hissiavustusta, joka kattaa enintään 45 prosenttia (vuoden 2017 tukitaso) kaikista hissiasennuksen kustannuksista. Lisäksi useat kunnat myöntävät oman tukensa hissien jälkiasennukseen. Hissihanke rahoitetaan tyypillisesti taloyhtiön ottamalla lainalla. Hankkeen kustannukset jyvitetään asuntokohtaisesti, jolloin hissistä enemmän hyötyvien ylempien kerroksien osakkaat maksavat suhteessa enemmän. Neuvomme mielellämme hissihankkeessa ja teemme alustavan kustannusarvion. Ota vain yhteyttä, niin saat tukea.

Hissin jälkiasennuksia